Report z 4h závodu SWS

V neděli 28. 1. 2018 se v KP konal první letošní vytrvalák v rámci Sodi World Series. Na start 4-hodinového závodu se postavilo 12 týmů, ze kterých byl nejrychlejší tým DDS Racing a stanul tak na nejvyšším stupni. Druhé místo obsadil česko-slovenský tým Young&Wild a třetí místo vybojoval K.R.T. - S.B.M Motorsport.

Níže si můžete přečíst tiskové zprávy některých týmů.

Report z 4h závodu SWS

DDS Racing - 1. místo: 

Včera jsme absolvovali první letošní SWS závod v KartPlanet. Poprvé se v našem týmu představila dvojice posil na sezónu 2018 - Mates Vrana a Lukáš Englický, kteří k nám přestoupili z Domarku. 4-hodinovka byla opravdu zkouška ohněm. Celkem bylo na startu 12 týmů a spousta z nich ve velmi kvalitním složení. Po startu z druhého místa jsme se dostali rychle do čela a začali budovat náskok. Některé týmy se ale držely na dostřel se ztrátou necelého jednoho kola. V závěru se na nás začal urputně dotahovat Zdenda Ošťádal z týmu Young & Wild, ale Lukáš s Matesem si to pohlídali a zvítězili s náskokem 9 vteřin. Kvalitní výkon na trati doplněn zvládnutou strategií tedy znamená 1. místo a 1032 bodů do šampionátu Sodi World Series - SWS.

 

Aterix Racing - 4. místo / Idefix Racing - 5. místo: 

Včera jsme na naší domovské trati v KartPlanet jeli už druhý vytrvalostní závod týmu Sodi Endurance Cup v tomto roce. Závod se jel na čtyři hodiny a do boje jsme vyslali oba naše týmy, Atelerix Racing (ve složení Tomáš Jůza, Richard Nebeský a Pavel Paseka) i naše “béčko” Idefix Racing (ve složení Tomáš Brejla a Honza Rieger). Kvalifikace se nám nádmíru povedla a v nabitém poli dvanácti vyrovnaných týmu jsme brali třetí místo na startovním roštu pro Atelerix a čtvrté pro Idefix!

I start závodu se nám vydařil, Pavel za Atelerix nasadil ostré tempo a spolu s prvními dvěma jezdci zahájili únik zbytku jezdeckého pole. Výbornou práci na čtvrtém místě pak odváděl Honza za Idefix, když první čtvrt hodinu dokázal držet za sebou dotírající soupeře a Pavlovi tak umožnil vybudovat cenný náskok. Pak ho bohužel postihnul defekt na motokáře, který jsme však naštěstí zvládli vyřešit v rámci povinného zastávky v boxech a tak byla naše ztráta nakonec “pouhých” patnáct vteřin, i když propad mezi týmy v poli byl na jedenácté místo (reálně po odečtení zastávky v boxu zhruba osmé). Oba naše týmy pak prakticky celý závod předváděly na trati špičkové výkony a tak Atelerix chvílemi kroužil na druhém místě a Idefix se postupně prokousával závodním polem a stoupal příčku po příčce dopředu.

Bohužel v závěru závodu přišla osudová chyba v režii týmu Atelerix, za kterou jsme byli potrestáni penalizací stop&go, což mělo za následek propad na čtvrté místo. Tuto ztrátu se už do konce závodu nepodařilo dohnat a Atelerix tak dojel do cíle na čtvrté pozici, pouhých pár vteřin za třetím týmem K.R.T. - SBM Motorsport. Idefix protnul cílovou pásku na skvělém pátém místě.

Ze závodu jsme proto odjížděli velmi zklamaní, protože jediná chyba nás stála jisté třetí místo a cenné body. Na druhou stranu skvělý jezdecký výkon obou týmů v celém závodě je pro nás obrovským příslibem do nadcházející sezony, kdy chceme bojovat o postup do světového finále SWS a jak vidno, sílu a rychlost na to rozhodně máme! Tak nám držte palce dál, už začátkem února nás čekají další závody jednotlivců Sodi Sprint Cup. Díky za vaši podporu!

KartPlanet 29.1.2018, 21:05 3112x


Čtěte také...

1.3.2024 znovu otevíráme!

1.3.2024 znovu otevíráme!

Od 1.3. znovu otevíráme brány našeho areálu pro všechny příznivce ježdění na motokárách!

 KartPlanet  16.2.2024, 16:00  839x


Zavřeno od 28.11.2023

Zavřeno od 28.11.2023

Vážení nadšenci do motokár. Bohužel jsme nuceni kvůli povětrnostním podmínkám uzavřít trať pro klasické ježdění s platností od 28.11.2023 do odvolání....

 KartPlanet  28.11.2023, 20:00  1169x


Nabídka zaměstnání

Nabídka zaměstnání

Hledáme posilu do depa. Pro více informací pokračujte na článek.

 KartPlanet  24.7.2023, 10:00  3398x




99% doporučuje
@kartplanet.cz @kartplanet_cz @kartplanet.cz