Sezona SWS 2019

Informace týkající se nadcházející sezony Sodi World Series u nás v KartPlanet

Sezona SWS 2019

Venku je sice nechutně, ale to je přesně ten typ počasí, který se nám přesně hodí na nachystání strojů a tratě pro novou sezonu, která odstartuje prvním závodem již 17.3.

Sezona 2018

Rok 2018 byl zatím tím nejlepším rokem pro SWS v ČR. Šampionát se stal s přehledem tím největším a nejkvalitnějším v naší zemi s celkovým počtem 223 závodníků a závodnic v kategorii jednotlivců a ve vytrvalostních závodech bojovalo 49 týmů. Takovými čísly se nemůže pyšnit žádná jiná kartingová serie v ČR a my vám za to chceme srdečně poděkovat.

Národním šampionem pro rok 2018 v kategorii jednotlivců je Lukáš Englický, který si tim zajistil postup na finále SWS, které se bude konat 11.-13.7. na trati ve Valencii. Díky tomu, že se vás závodů účastnilo v loňském roce tolik, dostane Česká republika na finále 2 místa v kategorii jednotlivců a s Lukášem tak bude o příčky nejvyšší usilovat šampion roku 2017 Mates Vrána. Týmový titul s přehledem urval Cafi Racing Team z Brna a ještě ke všemu se jim podařilo umístit mezi nejlepšími 10ti týmy světa (celkem jich bylo 2261, což svědčí o kvalitách tohoto týmu). Tento úspěch znamená, že se na finále již druhý rok po sobě podívají dva týmy z Česka a tím druhým bude domácí KartPlanet Racing Team. Všem postupujícím gratulujeme a v červenci rozhodně budeme držet palce!

Sezona 2019

Po tomto menším ohlednutím za minulým rokem se pojďme podívat na to, co nás čeká letos na trati v KartPlanet.

Až dočtete tento newsletter, tak se můžete přesunout na stránky SWS, kde již najdete vypsané závody pro celou sezonu 2019 a můžete si tak naplánovat kterých závodů se chcete zúčastnit a rovnou se na ně přihlásit. Vytrvalostní závody jsou již rozplánované všechny, které máme pro letošek v plánu. Co se závodů jednotlivců týče, tak máme v plánu k již vypsaným, přidat ještě pár dalších na podzim. Ti z vás, co jste již byli přihlášeni na 12h závod, navštivte prosím stránku závodu, kde již najdete doplněná pravidla a harmonogram.

Novinkou pro letošek je hlavně název závodů, které se pojedou v rámci SWS a to jest přívlastek ELITE. Tuto novinku zavádíme z toho důvodu, abychom odlišili závody pro ty z vás, kteří se necehete na trati utkávat se závodníky, kteří jezdí hlavně kvůli SWS. Vy se můžete během léta těšit na AMATEUR serii závodů.

V kalendáři SWS (ELITE) najdete různé typy závodů:

Race Sunday:
Jedná se o závodění, které nám zabere celý jeden den v měsíci. Dopoledne se budou konat závody jednotlivců ve sprintech a odpoledne se utkají týmy v závodě na 4h.
Elite Endurance:
Týmový závod na 7h, který nám bohatě zabere celou neděli.
15 týmů na trati. To nikde jinde nenajdete, tak se nebojte, že je 7h moc a pojďte do toho :)
Elite Sprint
Závody jednotlivců, o které byl poslední dobou obrovský zájem. Úterní večery vám evidentně seděly a tím pádem jsme v tomto ohledu nic neměnili.
Navýšili jsme kapacitu na 50 jezdců, což je zároveň maximální počet pro závod v SWS, takže bohužel, víc vás tam nenacpeme. Samozřejmě platí, že kdo dřív přijde, ten dřív jede, takže neváhejte s registrací :)
12H KartPlanet
Asi netřeba vysvětlovat. Největší závod, který se u nás letos bude konat. Již nyní zbývají pouze 4 volná místa, takže pokud chcete jet, tak spěchejte na stránku závodu a registrujte svůj tým.


Rozhodli jsme se, že zapracujeme na trati, kde budou v následujících dvou měsících probíhat ještě další úpravy, abychom docílili maximální čistoty povrchu a snížili i namáhání komponent strojů, protože byly úseky, kde motokáry dostávaly opravdu za uši. Motokáry momentálně dostávají generální servis a veškeré unavené komponenty měníme za nové kusy. Motokáry rovněž dostanou nové bojové zbarvení na přelomu února a března a taky jich pár přibyde, abychom mohli zajistit co nejkvalitnější ježdění v maximálním možném počtu.

Věřím, že se na novou sezonu těšíte stejně jako my a opět si ji v hojném počtu užijeme :)

 

Tomáš Cagaš

KartPlanet

KartPlanet 17.1.2019, 19:00 6241x


Čtěte také...

1.3.2024 znovu otevíráme!

1.3.2024 znovu otevíráme!

Od 1.3. znovu otevíráme brány našeho areálu pro všechny příznivce ježdění na motokárách!

 KartPlanet  16.2.2024, 16:00  601x


Zavřeno od 28.11.2023

Zavřeno od 28.11.2023

Vážení nadšenci do motokár. Bohužel jsme nuceni kvůli povětrnostním podmínkám uzavřít trať pro klasické ježdění s platností od 28.11.2023 do odvolání....

 KartPlanet  28.11.2023, 20:00  1025x


Nabídka zaměstnání

Nabídka zaměstnání

Hledáme posilu do depa. Pro více informací pokračujte na článek.

 KartPlanet  24.7.2023, 10:00  3013x




99% doporučuje
@kartplanet.cz @kartplanet_cz @kartplanet.cz